Jonas Gülstorff startede sin radiokarriere som teenager, med at tømme skraldespande på en lokal radiostation. Han har sidenhen lavet radio på Nova, Voice, 100FM. I øjeblikket arbejder han på Danmarks Radio P3.  I det nye program ’Sangskriver’ lukker P3-værten Jonas Gülstorff lytterne med ind i sangskrivernes maskinrum. På kun to timer skal Jonas skrive en sang baseret på en henvendelse fra en lytter. Til at hjælpe sig får han hver uge en kendt musiker i studiet til at skrive sangen sammen med sig. 

Det er et håndværk at skrive en sang. Jonas og de forskellige kunstnere låner hver lørdag deres færdigheder ud til lytterne, hvor de tager deres ord og omsætter det til poesi. De vil i lytternes tjeneste skrive en sang ud fra, hvad der lige præcis rører sig i deres liv. ’Sangskriver’ er også et program, hvor lytterne bliver klogere på, hvad et omkvæd, C-stykke og bro er for noget, og samtidig komme tættere på nogle af Danmarks bedste sangskrivere.

Som lytter vil du få et unikt indblik i en sangskrivers allerhelligste rum, og i den svære, men også livgivende sangskrivnings proces, og samtidig være den første til at høre en ny sang blive fremført af ugens gæst. Programmet er en naturlig kombination for Jonas Gülstorff, da han i mange år både har lavet radio og skrevet sange. Han har tidligere skrevet for kunstnere som Szhirley, Thomas Buttenschøn og Rasmus Nøhr, og han er derfor erfaren ud i disciplinen.

’Sangskriver’ blev kåret til det bedste musikprogram ved Prix Europa i 2017.
Jonas Gülstorff blev kåret som Årets Radiovært ved Prix Radio i 2o18.
Programmet kan høres hver lørdag kl. 12:00 – 14:00 på P3.